hőszigetelés kalkulátorA hőszigetelés kalkulátor segítségével megtudhatja, hogy háza különböző részein, melyik hőszigetelő anyagból, milyen vastagágra van szüksége a kívánt hőszigetelési mérték eléréséhez. Hőszigetekés kalkulátorunkkal meghatározhatja, milyen vastag szigetelés szükséges az adott szerkezethez! A kellő vastagság kiszámításának elve az, hogy a különböző típusú szerkezetek lehűlési hőátbocsátási tényezőzőjének – U érték* – javasolt- és követelmény-értékét vesszük alapul, kombinálva a választott hőszigetelő anyaggal. A szerkezetek hőátbocsájtási tényezőit az alábbi táblázat tartalmazza.

U érték: Hőátbocsátási tényező – Azt a hőmennyiséget határozza meg, amely az adott szerkezet 1 m2 felületén 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és belső hőmérséklet különbsége 1 fok. Az alacsonyabb érték kedvezőbb hőtechnikai jellemzőt jelent. A hőátbocsátási tényező régi neve: k érték.

Szerkezet megnevezése Hőátbocsátás követelmény értéke Hőátbocsátás ajánlott értéke
W/m2K W/m2K
Külső fal 0,45 0,3
Lapostető 0,25 0,2
Padlásfödém 0,3 0,2
Fűtött tetőteret határoló szerkezet 0,25 0,25
Alsó zárófödém fűtetlen pince felett 0,5 0,3
Alsó zárófödém árkád felett 0,25 0,2

** A kalkulált értékek tájékoztató jellegűek, a pontos hőszigetelési vastagság kiszámításához a szerkezet pontos ismeretére van szükség, melyet helyszíni felmérés alkalmával megvizsgálunk, majd az ön otthonára szabott árajánlatot adunk. A szükséges hőszigetelő anyag mennyiségét, típusát a szerkezeten túl a régi, a szerkezetben hagyott hőszigetelő anyag mennyisége, milyenség is befolyásolja.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*