ebis/ augusztus 6, 2018/ Cikkek/ 0 comments

Tudta, hogy a teljes energiafogyasztás körülbelül 75 százaléka a fűtés?

A magas költségek oka a nem megfelelő hőszigetelés. Az energiaárakra hatással nem tudunk lenni, a hőszigetelés javításával viszont jelentősen csökkenthetjük energiakiadásainkat!

Az első és egyik fontos kérdés: külső vagy belső hőszigetelés?
Az abszolút ideális megoldás a kívülről és belülről történő szigetelés lenne, ha viszont anyagi okok miatt választásra kényszerülünk, akkor a külső szigetelés előnyösebb, mivel így a fagyhatár a falazaton kívül marad.

 

Mennyibe kerül ez Nekünk?
Átlagosan bruttó 4000 és 5000 Ft között mozog négyzetméterenként a hagyományos hőszigetelő rendszerek kivitelezési díja, amely már tartalmazza az anyagköltséget és a munkadíjat is. Ezen felül az előzetes kalkuláció során számolni kell a hagyományos hőszigetelő rendszerek kivitelezése esetén a viszonylag magas járulékos költségekkel is. Mik lehetnek ezek?
Mivel a hagyományos hungarocell, kőzetgyapot és egyéb típusú szigetelő-anyagok alapvetően 6–10 cm vastagságú táblákból álló rendszerek, ezért elkerülhetetlen az ablakpárkányok, redőnyök, kapcsolók, díszítőelemek leszerelése és cseréje éppúgy, mint az ereszcsatornákba hattyúnyak építése, avagy az esetleges külső csővezetékek újra engedélyeztetése és átszerelése. Ezek az ún. járulékos költségek körülbelül 40–50 százalékkal drágítják a hőszigetelés költségét.

Mi a megoldás?
Olyan szigetelőanyag használata, amelynek felviteléhez nem kell a házat átalakítani, emellett felvitele gyors és nincsenek környezetre káros hatásai. A TSM Kerámia hőszigetelő bevonat a legalkalmasabb erre a célra.
A bevonat mikroszkopikus (0,03–0,08 mm), üreges golyócskákból álló, szintetikus gumit, akril-polimereket és szervetlen pigmenseket tartalmazó, folyadékban oldott anyag. Ez a kombináció teszi a bevonatot könnyűvé, hajlékonnyá és rugalmassá. Az anyag magas felülettapadó tulajdonsággal rendelkezik, tulajdonképpen egy fehér szuszpenzió, amely száradás után rugalmas bevonatot képez. Bármilyen felületen, alakzaton és a legnehezebben elérhető réseken is használható kívülre és belülre egyaránt.

A TSM Kerámia hőszigetelő előnyei:

 • Kültérre, és beltérre is egyaránt alkalmazható, még a meglévő vakolatra is. Felvihető tégla-, beton-, fém-, fa-, műanyag, csempe-, üveg-, érdes és simított felületekre is.
 • Beltérben akár télen is felhordható.
 • Kiváló hőszigetelő és antikorróziós tulajdonságok, vízálló, rozsdásodás-gátló.
 • Visszaveri a sugárzó hőenergia 85 százalékát.
 • A bevonat megközelítőleg 10 centiméteres kőzetgyapot-szigetelésnek felel meg.
 • Költséghatékony: kivitelezése 30 százalékkal olcsóbb, mint az egyéb szigetelő-rendszereknek.
 • 
Gátolja a penész és gomba kialakulását, lélegző anyag.
 • Portaszító, könnyen tisztítható felületet eredményez.
 • Ellenáll a szélsőséges időjárásnak, mechanikus sérülésnek.
 • 
Tűzálló: „C” tűzvédelmi osztály, nem éghető.
 • Műemlék épületek szigetelésére is alkalmas, nem változtatja meg az épület homlokzati képét.
 • Rövid kivitelezési idő: a szigetelés körülbelül fele annyi időt igényel, mint a hagyományos szigetelések esetén.
 • 10 év gyártói garancia, 20 év használati időtartam.
 • A termék CE-minősítéssel és ÉMI engedéllyel rendelkezik.

Hagyományos szigetelés

 

TSM kerámia bevonat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járulékos költségek nincsenek ennek az anyagnak az alkalmazása esetén nincsenek, a TSM Kerámia hőszigetelő bevonat egy festékszerű anyag, amely egy rendkívül vékony rétegben kerül a falra felhordásra. Így a bruttó 6.020,- forintos négyzetméterár, amely tartalmazza a bevonatot és a felhordását is ténylegesen ennyi marad.

A költségek mellett nagyon fontos tényező az IDŐ. A felújítás menete a hagyományos szigeteléseknél egy átlagos családi háznál állványozással, gletteléssel, hálózással, szigetelőtáblákkal, dűbelezve, színezéssel akár 14 napba is beletelhet. Ezzel szemben a TSM Kerámiával – ugyanazt az esetet alapul véve –mindez 3 nap alatt kivitelezhető. A legfontosabb, hogy a rövid ideig tartó felújítási munkálatoknak köszönhetően a család élete hamarabb visszatér a megszokott ritmusba.

Share this Post

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*